2011. április 24., vasárnap

Tavirózsás album és Hóvirág minta

Sokan fordultatok már hozzám, hogy segítsek a különböző Tavirózsák elkészítésében, és én eddig mindig igyekeztem is legjobb tudásom szerint leírni a fűzésmenetet, amennyire tudtam. Nagyon örülök, hogy meg tudtátok ez alapján fűzni, sőt volt olyan is, aki teljes mértékben képről valósította meg.
Létrehoztam egy albumot, melyekben ezeket a virágokat tekinthetitek meg (és nem csak a Tavirózsát, de a Hóvirágot és a Mikulásvirágot is). Remélem senki nem fog megharagudni, hogy kölcsönvettem a fotóját és beletettem (ha mégis, írjon nyugodtan és leveszem). Az album biztosan nem teljes, akiét esetleg véletlenül kifelejtettem, írjon, és beleteszem, meg majd én is fogom figyelgetni.
Itt található:

Köszönöm Nektek még egyszer!
Hálából (és mert többen kértétek :)) lefotó
ztam a Hóvirág fűzési menetét (köszönöm Mayának a profi fotóapparátust, amit kölcsönadott nekem hozzá!), és mintává szerkesztettem, melyet itt találtok meg:

Nem mondom, hogy tökéletes lett, de azért remélem érthető és megvalósítható, ha valami mégsem, akkor írjatok!
Ez alapján elkészíthető a 4 szirmú változat is, sőt, Timi nemrég 5 szirmút fűzött, ha pedig a szögletesebb változatot szeretnétek, akkor a Disamare-féle Lucky-t kell megfűznötök alapnak (amely Ann Benson Triangle mintája alapján készült).
Használjátok egészséggel és remélem, hogy idővel még több fotó fogja gazdagítani az albumot! :)
Ja, és Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Mindenkinek!

2011. április 18., hétfő

Üdvözlet Londonból

Sziasztok! Most van egy picit több időm a gép előtt, így megmutatom Nektek az eddigi képeket. Lehet töltök még majd hozzájuk, de már nem hiszem, hogy sokat, mert a lényeg rajtuk van, és a tárhelyem is majdnem betelt. Jó nézegetést! :)

Ja! Katt a képre!

2011. április 10., vasárnap

Fuksziánák

Tavaly októberben készítettem először ilyen kis teklás virágmedált (ebben a bejegyzésben a második), ami azóta új gazdára talált, és amit már Timi is megfűzött (köszi!!), de akartam egyet magamnak is, ezért készült belőle egy újabb, szintén 14 mm-es rivolival (azok a matt királykék teklák a gyengéim :)). Valamint készült kettő ajándékba is, ezek már 16 mm-es és 18 mm-es rivolival (és ezeket a szélükön 4 mm-es swari helyett 3 mm-essel díszítettem, ami kicsit megbújik a díszítés alatt, de nem baj, nekem így is tetszik).


Régóta ígérgetem a mintát is hozzá, eddig sajnos nem volt rá időm a tanulás miatt, és még most sem lesz, ugyanis holnap elrepülök 2 hétre Londonba az egyik barátnőmhöz! :D Gondoljatok majd rám és drukkoljatok nekem, tudom, nem nagy táv, de nekem eddig még szerencsére sikerült elkerülnöm a repülést, akárhová is mentem, de most nem és nagyon izgulok!!! Nem tudom mennyire leszek netközelben, de azért addig is alkossatok sok-sok szépet, hogy legyen majd mit nézegetnem, ha hazajöttem! :)

2011. április 7., csütörtök

Lacy Cuff, Tyo

A Laci még jóval a csajos hétvégénk előtt készült, a Tyo pedig a hétvégénken. Köszönöm Mayának, hogy megalkotta az ő Tyo karkötőjét, mert az övé inspirálta az enyémet.


Lacy Cuff: Heather Collin. Thank you!
Tyo:
Mu. Merci beaucoup!

2011. április 4., hétfő

Tanda, Xoxo

Ezeket még a hétvégénk előtt kezdtem el, de ott fejeztem be. Nemsokára mutatom a többi ékszert is, de még összeállításra, kapocsra várnak.


Tanda: Ann Benson.
Xoxo: Anna Elizabeth Draeger - Crystal Brilliance.
Thank you!

2011. április 3., vasárnap

Hétvégi gyöngyfűző maraton

A tavaly nyári Vidratanyás hétvégi fűzésünk óta egyre többször szóba került, hogy jó lenne összehozni ismét egy maratoni találkozót, mert nagyon szeretünk együtt lenni a Lánykákkal, és a nehezen összehozott vasárnapi fűzéseink mindig olyan gyorsan elrepültek. Hihetetlen volt, de találtunk egy időpontot, amikor szinte mindenki ráért, és izgatottan számoltuk visszafelé a napokat! Pénteken indultunk, ma jöttünk haza, a köztes idő pedig fergeteges volt! Rengeteget nevettünk, folyamatosan fűztünk, csacsogtunk, olyan jó volt, hogy egyesek még az alvást is kihagyták! :P
Egyébként Hajdúböszörményben voltunk és nagyon köszönjük Rozinak a szervezést!!!

Alkotás közben. :)
Balról jobbra: Rozi, Éci, én, Ági, Kriszti, Andi, Timi és Adri.
Maya a gép mögött állt, Ari pedig hiányzott!
Köszi Lányok, szeretlek Benneteket!!!

Ez pedig egy éjszakai kép, melyen már Maya is látható!

A közös termés: